Hartenjager

Hartenjager is een literaire dating-game, gemaakt door Arnon Grunberg, Singel Uitgeverijen en Society of Play. In Hartenjager komen de personages van Arnon Grunberg tot leven. Via een brievenwisseling probeer je hun hart te veroveren. Als dat lukt, ontvang je een uitnodiging voor een ontmoeting… 

Maar wie ga je dan eigenlijk ontmoeten, want was het geen computergestuurd personage waar je mee schreef?

Hartenjager is een experiment waarin games en literatuur samenkomen. Met de app proberen we nieuwe interactieve vormen van literatuur én nieuwe spelvormen uit, waarin tekst een hoofdrol speelt.

In 2015 maakten we een webbased prototype, wat de potentie van het spel liet zien. In 2016 ontvingen we financiële ondersteuning van het Letterenfonds en het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie om het prototype door te ontwikkelen tot een app die de markt op kan.

Lees nieuws, events en brieven van spelers op: www.hartenjager.nl

Download voor iOs: https://itunes.apple.com/nl/app/hartenjager/id1237080787?mt=8

Download voor Andorid: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hartenjager

Idee: Arnon Grunberg, Society of Play, Singel Uitgeverijen

Literaire teksten: Arnon Grunberg

Interactie ontwerp en spelontwerp: Society of Play (Hanne Marckmann)

Software development: MiracleThings (Arjan Scherpenisse)

Grafisch ontwerp: Vuurrood

Logo: Studio Ron van Roon

Actrice: Eva van der Post

Arnon Grunberg

“Hartenjagen verbindt een literair genre bij uitstek, de brief, met de techniek van de game waarbij de speler de uitkomst van het spel beïnvloedt. Wat op het spel staat is het einde van de eenzaamheid. Hartenjagen is een poging de waarheid van schrijver en gamemaker op te rekken, een waarheid die zich niet langer in een parallelle wereld bevindt – hier is het boek, hier is de game, daar is het leven – maar deel uitmaakt van het dagelijks leven van de speler. Doel van Hartenjagen is om meer te zijn dan een placebo.”