THE POLICE (1942)
De Politie is een live game scenario over persoonlijke keuze en verantwoordelijkheid in extreme omstandigheden geïnspireerd door de Nederlandse historie. Het scenario gaat over dubbelzinnigheid van de politie-eenheden in Nederland tijdens de tweede wereldoorlog. De Duitsers hadden de Nederlandse politie hard nodig om de orde in het land te handhaven zonder dat daar Duitse soldaten voor nodig waren. De SS-generaal die de leiding had over alle politieorganen in Nederland realiseerde zich donders goed dat met die versterking de Nederlandse politie niet automatisch tot een betrouwbaar instrument van de Duitsers zou worden. Omdat te bereiken moesten aankomende agenten getraind worden in de nationaal-socialistische ideologie. Dit gebeurde aan de politieschool in het dorp Schalkhaar bij Deventer. De naam Schalkhaarder zou nog vele jaren na de oorlog staan voor ‘foute’ politiemannen. Een vooroordeel dat niet strookte met de feiten.

Alle deelnemers spelen agentenrekruten aan de politieschool. Ze weten niet veel van elkaar en hebben en verschillende redenen om hier te zijn. Welke keuzes maken zij in de game en waarom?

Over Real Life Games
In een Real Life Game (ook wel Live Action Role Playing Game) kruipt iedereen -onder leiding van ervaren gamemasters- in de huid van een personage en maken de deelnemers samen een verhaal of ervaring. Deze manier van spel zorgt ervoor dat je niet alleen rationeel, maar ook heel zintuigelijk leert in een sociale context. Ontdek hier meer over real life games.

Ik dacht de hele tijd: hoe kan ik dit winnen? Maar daar ging het niet om. Er zijn geen winnaars, dat was een bijzondere ervaring.

Barbara - deelnemer De Politie (1942), mei 2014

Voor alle real life games werken we intensief samen met Subcultures.

Voor wie?

De real life game De Politie (1942) is met name geschikt voor het middelbaar onderwijs, musea en/of geschiedenisverenigingen.

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag via info@societyofplay.org.

Scenario: Sergey Loparev, bewerkt voor de Nederlandse markt door Subcultures

Duur: 2 uur (inclusief voorbereidende workshop)

Gamemasters: minimaal 2

Deelnemers: 10-20 actieve deelnemers.

Benodigdhedennemen de spelleiders mee (armbanden, koekjes, pen, papier, nerfguns).

Benodigde locatiespannende ruimte in de sfeer van het spel. Aparte ruimte voor workshop en debrief. Society of Play biedt samen met het Nederlands Vestingmuseum unieke locaties aan voor deze game bij het museum in Naarden.